Veľmi chutný šalát podľa receptu z youtube, ktorý môžete podávať k akémukoľvek pokrmu a naložíte ho do pohárov bez použitia octu. Môžete ho tiež podávať ako studené predjedlo.
Potrebujeme:
3 kg paradajok
1 kg cibule
1 kg papriky
150 g petržlenovej vňate
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
4 ČL kryštálového cukru
3 PL soli
2 ks čierneho korenia na jeden pohár
Postup:
1. Paradajky si umyjeme, zbavíme tuhších častí, aj šupky a nakrájame na menšie kúsky.
2. Papriku si umyjeme, očistíme a nakrájame na prúžky.
3. Cibuľu si ošúpeme a nakrájame na pol krúžky.
4. Petržlenovú vňať si nasekáme nadrobno.
5. Zoberieme si väčšiu nádobu a zeleninu budeme rozkladať po vrstvách: najskôr paradajky, potom cibuľa, paprika, petržlenová vňať, osolíme, posypeme cukrom a vrstvy zopakujeme.
6. Teraz spolu všetko dôkladne premiešame, môžeme ešte dochutiť soľou a pripravíme si sterilizované poháre.
7. Zeleninový šalát naplníme asi do polovice pohára, zoberieme si pučidlo na zemiaky a túto časť šalátu jemne rozpučíme, aby všetko pustilo šťavu.
8. Vložíme dve guličky korenia, doplníme pohár šalátom, opäť rozpučíme pučidlom a nakoniec ešte pridáme pár lyžíc šalátu, ktorý necháme tak.
9. Do hrnca si nalejeme horúcu vodu, na dno položíme utierku a naukladáme poháre so šalátom – viečka necháme len privreté. Dolejeme vriacou vodou asi do polovice pohárov.
10. Takto varíme asi 1 hodinu, potom hrniec odstavíme, poháre vyberieme, viečka poriadne uzavrieme a otočíme hore dnom.
Zakryjeme teplou dekou alebo prikrývkou a necháme postupne chladnúť.
Hotovo. Skladujeme na tmavom a chladnom mieste.
Prajeme dobrú chuť!
VIDEOPOSTUP