Rýchly a jednoduchý recept na voňavý jahodový koláč, ktorý je perfektný na raňajky, ku kávičke, alebo ako osviežujúci dezert na piknik.
Potrebujeme:
Množstvo na formu s priemerom 22 cm
200 g hladkej múky
80 g slnečnicového oleja
70 g kryštálového cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
90 ml mlieka
2 vajcia
10 g citrónovej šťavy
citrónovú kôru
5 g kypriaceho prášku do pečiva
štipku soli
jahody
Postup:
Dno formy pokryjeme papierom na pečenie.
Jahody si umyjeme, zbavíme stopiek.
Naukladáme ich na dno formy.
Vajíčka si vyšľaháme s cukrom do peny.
Pridáme štipku soli, kypriaci prášok a znovu vyšľaháme.
Potom postupne zašľahávame múku a mlieko.
Následne zašľaháme olej, citrónovú kôru, aj šťavu.
Cesto vylejeme na jahody.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 165 °C asi 50 minút.
Koláč necháme úplne vychladnúť, nakrájame a podávame.
Prajeme dobrú chuť!:-)
Videonávod: