Odložte si z úrody jahôd aj na zimu a zmrazte ich tak, že si zachovajú vôňu, aj chuť. Vďaka tomuto návodu z youtube môžete mať chutné jahody aj mimo sezóny!
Postup:
1. Jahody si dobre umyjeme, odstopkujeme a cez sitko ich necháme odkvapkať.
2. Jahody si pokrájame na menšie kúsky alebo roztlačíme pučidlom na zemiaky a pridáme 100 g cukru na 1 kg jahôd.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3. Dôkladne premiešame s cukrom a ihneď naplníme do mraziacich vrecúšok.
Objem vrecúško vyberajte podľa uváženia a po naplnení vytlačte čo najviac vzduchu, aby vám vrecúška v mrazničke nezaberali veľa miesta.
4. Odložíme do mrazničky a vytiahneme vždy podľa potreby.
Takto zmrazené jahody chutia ako čerstvo odtrhnuté.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: