Tieto cuketové kúsky s chrumkavou kôrkou podľa receptu z youtube, sú skvelým predjedlom a môžete ich podávať s rôznymi omáčkami. Perfektné občerstvenie na oslavu, aj pre návštevu!
Potrebujeme:
2 cukety
2 vajcia
150 g tvrdého syra
2 PL hladkej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
4 PL strúhanky
soľ, čierne mleté korenie, bylinky
Na omáčku:
150 g kyslej smotany
1 ČL horčice
petržlenovú vňať
3 strúčiky cesnaku
1 ČL medu
soľ, čierne mleté korenie podľa chuti
1,5 PL citrónovej šťavy
Postup:
1. Cuketu si umyjeme a nakrájame na menšie kúsky.
2. Tvrdý syr si nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme strúhanku, nasekanú petržlenovú vňať a premiešame.
3. Vajíčko si vyšľaháme vidličkou a zmiešame so soľou a korením.
4. Kúsky tekvice obaľte v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v zmesi syra, strúhanky a vňate.
5. Plech si pokryjeme papierom na pečenie a kúsky obalenej cukety ukladáme vedľa seba.
6. Rúru si predhrejeme na 180 °C a pečieme asi 25 minút.
7. Medzitým si pripravíme omáčku.
Cesnak si prelisujeme, premiešame s citrónovou šťavou, horčicou, medom a kyslou smotanou.
8. Osolíme, okoreníme a pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Všetko rozmixujeme ponorným mixérom a omáčku preložíme do misky.
Cuketu podávame s pripravenou omáčkou.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: