Bombastické domáce cukríky bez konzervantov z čerstvých jahôd: Najlepšia maškrta pre deti!

[mashshare]

Ak hľadáte tú správnu maškrtu pre vaše deti, práve ste ju našli! Pripravte im tieto bombastické cukríky z čerstvých jahôd podľa receptu z youtube a urobíte im určite veľkú radosť.

Navyše, cukríky sú bez konzervantov, takže sú zdravšie, ako tie z obchodu.

Potrebujeme:

500 g čerstvých jahôd

30 g želatíny

180 g práškového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 citrón

Postup:

Jahody si umyjeme, odstopkujeme, vložíme do hrnca a rozmixujeme.

K jahodám nasypeme želatínu a necháme asi 10 minút napučať. 

Potom nasypeme do hrnca práškový cukor a vymiešame kompaktnú hmotu.

Do tej môžeme pridať trochu citrónovej šťavy. 

Hrniec dáme na sporák, miešame, kým sa všetok cukor nerozpustí, odstavíme a vyšľaháme ručným šľahačom.

Šľaháme, kým nám nevznikne ľahká, ťahavá, bledšia hmota.

Necháme 5 minút stáť.

Formu si vystelieme potravinárskou fóliou alebo mikroténovým vreckom a potom nalejeme do nej pripravenú hmotu.

Opatrne pobúchame po stole, prikryjeme a odložíme do chladničky. 

Keď sa hmota začne oddeľovať od fólie, nakrájame ju na menšie kúsky. Ak by vám boli cukríky málo sladké, môžete ich obaliť v práškovom cukre.

Prajeme dobrú chuť!

VIDEOPOSTUP

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes