Bezkonkurenčná čokoládová torta: Úžasne lahodný dezert a každé sústo je potešením!

[mashshare]

Jemná a chutná čokoládová torta podľa receptu z youtube, ktorá je nenáročná na prípravu a každé sústo sa rozplýva na jazyku!

Potrebujeme:

80 g hladkej múky

20 g kakaa

3 žĺtky

1/4 ČL sódy bikarbóny

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1/2 ČL prášku do pečiva

55 g kryštálového cukru

1/4 ČL soli

50 g rastlinného oleja

100 g mlieka

1 ČL vanilkovej arómy

 

3 bielky

60 g kryštálového cukru

1/2 ČL citrónovej šťavy

 

300 g vody

Na krém:

300 g vody

40 g kukuričného škrobu

350 g mlieka

200 g kryštálového cukru

50 g kakaa

1 ČL agarového prášku

150 g masla

Postup:

V mise si vyšľaháme žĺtky spolu s 55 g cukru do peny. Zašľaháme olej, potom mlieko, soľ a vanilkovú arómu.

Nakoniec zapracujeme preosiatu múku, s kakaom, sódou bikarbónou a kypriacim práškom. 

Vymiešame na homogénnu hmotu. 

Bielky šľaháme do peny, pridáme citrónovú šťavu a za stáleho šľahania pridávame cukor asi v 3 – 4 dávkach.

Šľaháme, kým nevznikne tuhý sneh. Sneh postupne zapracujeme do kakaovej hmoty.

Cesto nalejeme do formy, párkrát buchneme o stôl, formu položíme na plech a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 160 °C asi 40 – 50 minút. 

Upečený korpus necháme vychladnúť.

Medzitým si pripravíme krém. 

V miske si vymiešame kukuričný škrob s vodou. Do hrnca si nasypeme cukor, kakao, zalejeme mliekom a vymiešame.

Pridáme agarový prášok a miešame, kým sa nerozpustí.

Varíme na miernom ohni a postupne prilievame kukuričný škrob s vodou. 

Za stáleho miešania varíme, kým zmes nezačne hustnúť. Nakoniec primiešame maslo. 

Po vychladnutí si prerežeme korpus na 3 pláty a na čo najtenší plát odrežeme aj vrch, aby sme ho zarovnali.

Teraz začneme skladať tortu.

Okolo si pripevníme tortovú fóliu a na spodnú časť korpusu nanesieme časť krému.

Prikryjeme druhým plátom korpusu, opäť navrstvíme krém a priklopíme treťou časťou korpusu.

Poslednú vrstvu tvorí krém, ale časť si odložíme ešte na boky torty. 

Dáme stuhnúť do chladničky na 3 hodiny, potom dáme dolu tortovú fóliu a potrieme krémom aj boky.

Nakrájame a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes