Vyskúšajte netradičné spojenie chutí a pripravte si kuriacie prsia podľa tohto receptu z youtube tak trochu inak. Vďaka tajnej prísade – jablkám – budú rezne extra šťavnaté a chutné.
Jablká sa nepridávajú len kvôli výnimočnej chuti, ale aj preto, že kuracie mäsko sa vďaka nim nevysuší a ostane šťavnaté.
Potrebujeme:
Pre 3 osoby
3 kuracie prsia
2 jablká
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
6 strúčikov cesnaku
50 g masla
1 PL akéhokoľvek džemu
čierne korenie a soľ podľa chuti
Postup:
Do každého kuracieho filetu si po oboch stranách narežeme hlbšie drážky.
Dôkladne osolíme.
Očistíme si cesnak a nakrájame ho na tenké plátky.
Jablká si umyjeme, zbavíme jadrovníkov a aj so šupou nakrájame na polovičné plátky.
Takisto maslo si nakrájame na plátky.
Keď máme všetko prichystané, začneme do drážok vkladať plátky cesnaku, jablka, masla a potom všetky tri kusy uložíme vedľa seba do zapekacej misy.
Vložíme do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme asi 20 minút.
Medzitým si v miske pripravíme marinádu.
Vložíme do nej lyžicu džemu, čierne korenie a môžeme pridať ďalšie korenie podľa chuti.
Rozmixujeme tyčovým mixérom, potom mäso vyberieme z rúry a potrieme.
Vložíme naspäť do rúry a necháme piecť ďalších 10 minút na 200 °C.
Nakoniec môžeme posypať nasekanou petržlenovou vňaťou.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: