Kuracie prsia sú veľmi rozšíreným pokrmom na celom Slovensku. Časom však ich tradičná príprava zovšednie a nedeľný obed či večera sa stane príliš obyčajnou rutinou.
Dnes vám však ukážeme, ako z obyčajných kuracích pŕs vykúzlite celkom nové jedlo, po ktorom sa vaši blízki budú zalizovať! Nejde pritom o žiadny komplikovaný recept a vystačíte si s tým, čo už pravdepodobne máte v chladničke.
Potrebujeme
[line_list]
- 500 gramov kuracích pŕs
- 2 stredne veľké mrkvy
- 1 cibuľa
- 2-3 zemiaky
- 1 vajíčko
- olej
- soľ a korenie podľa chuti
- sezamové semienka
- petržlenová vňať alebo iné bylinky
[/line_list]
Postup
Pomocou ostrého noža narežeme kuracie prsia na veľmi tenké plátky. Z každej strany ich treba okoreniť a osoliť.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Umyjeme si mrkvu, cibuľu a zemiaky, očistíme ich a nakrájame. Cibuľku na malé kocky, mrkvu a zemiaky na tenké plátky. Cibuľku a mrkvu okrem toho opražíme na troche oleja.
Na spodok zapekacej misy dáme bravčovú masť alebo olej. Ako prvú vrstvu dáme kuracie mäso, vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a pridáme zeleninu a bylinky.
Pokračujeme vrstvením a nikdy nezabúdame na vajíčko, ktoré udrží celé jedlo šťavnaté.
Vrchná a posledná vrstva je opäť tenká vrstva kuracích pŕs. Na záver posypeme jedlo sezamovými semienkami a necháme 30-40 minút piecť pri teplote 180 °C.
Rezne sa musia piecť zakryté, ale občas ich kontrolujte. Ako príloha sa podáva čerstvý šalát alebo opekané zemiaky.
Dobrú chuť!
zdroj: takprosto