Pre milovníkov banánov a čokolády dnes máme tento špeciálny dezert podľa receptu z youtube, ktorý si vás určite získa. Ochutnajte, neoľutujete!
Potrebujeme:
veľkosť formy 30 x 20 cm
1 vajce
170 g kryštálového cukru
180 g detskej krupice
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 liter mlieka
30 g masla
1 balíček vanilkového cukru
75 g parížskej šľahačky
100 ml mlieka
200 ml šľahačkovej smotany
160 g mliečnej čokolády
30 g nasekaných orechov
5 banánov
nasekané pistácie
Postup:
Do misy si rozklepneme vajce a vyšľaháme metličkou spolu s cukrom, krupicou a mliekom.
Dáme na sporák a za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
Po odstavení pridáme maslo, vanilkový cukor a miešame kým sa maslo neroztopí.
Formu si vypláchneme studenou vodou (aby sa krém nenalepil na formu) a nalejeme do nej krém.
Formou zatrasieme, aby sa krém rovnomerne rozložil a počkáme 1 hodinu kým vychladne.
Pripravíme si parížsku šľahačku a rovnomerne ju navrstvíme na vychladnutý krém. Uhladíme špachtľou a naukladáme na ňu polovice ošúpaných banánov.
Šľahačkovú smotanu si spolu s nalámanou čokoládou zohrejeme na sporáku a miešame kým sa čokoláda neroztopí.
Odstavíme z ohňa a primiešame orechy. Každý banán bohato oblejeme pripravenou polevou.
Následne odložíme na 1 hodinu do chladničky.
Nakoniec posypeme nasekanými pistáciami a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!