Výdatná a chutná večera podľa receptu z youtube, ktorú sa oplatí vyskúšať. Všetko pripravíte v jednej panvici, takže namiesto kopy špinavého riadu si môžete po jedle dopriať oddych.
Potrebujeme:
400 g mletého mäsa
200 g ryže
200 g cibule
250 g paradajok
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
150 g červenej papriky
80 g zeleru
1/2 ČL kari korenia
soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup:
Cibuľu si ošúpeme, nakrájame nadrobno a zmiešame s mletým mäsom. Osolíme, okoreníme a premiešame. Z tejto mäsovej hmoty vyformujeme guľky.
Všetku zeleninu si umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky.
TIP: Ak nemáte radi zeler, môžete ho vynechať a miesto neho použiť napríklad petržlenovú vňať alebo kôpor, bazalku alebo rozmarín.
Na panvicu si nalejeme trochu rastlinného oleja, zohrejeme ho a zľahka orestujeme cibuľu. Pridáme nakrájanú zeleninu, premiešame a minútku restujeme. Potom pridáme paradajky a restujeme ďalšiu minútu.
Pridáme mäsové guľky.
Teraz rovnomerne pridáme k mäsovým guľkám umytú ryžu a posypeme koreninami.
Zalejeme studenou vodou tak, aby bola ryža z časti zakrytá vodou.
Prikryjeme pokrievkou, privedieme k varu, znížime teplotu a dusíme 40 minút.
Po uplynutí tejto doby odstavíme zo sporáka, premiešame, znova prikryjeme a necháme ešte 10 minút podusiť.
Pred podávaním môžeme posypať čerstvými bylinkami a pokrájanou jarnou cibuľkou.
TIP: Do mletého mäsa môžete primiešať aj prelisovaný cesnak a ak máte radi štipľavé jedlá, zeleninu môžete zmiešať s čili papričkou.
Prajeme dobrú chuť!