Torty z kyslej smotany sú vždy dobrou voľbou. Lahodná a osviežujúca chuť, ktorú všetci milujú. Vyskúšajte tento recept z facebooku a pripravte si skvelý dezert takmer bez námahy!
Potrebujeme:
150 g cukru
250 g kyslej smotany
2 vajcia
200 g hladkej múky
50 g kakaa
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 ČL sódy bikarbóny
Na krém:
1 pohár kyslej smotany
1 pohár krupicového alebo práškového cukru
Postup:
Pripravíme si dve cestá – to znamená, že z uvedených surovín najskôr pripravíme svetlé cesto a potom tmavé, na ktoré použijeme to isté množstvo surovín, len pridáme 50 g kakaa.
Všetky suroviny by mali mať pred prípravou izbovú teplotu.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom a kyslou smotanou dohladka.
Múku si zmiešame so sódou bikarbónou, preosejeme a primiešame do vajíčkovej hmoty.
Formu si vystelieme papierom na pečenie a nalejeme prvé cesto.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 30 minút.
Rovnako upečieme aj kakaové cesto.
Po vychladnutí oba korpusy prerežeme na polovicu, aby nám dohromady vznikli 4 pláty.
Krém si pripravíme nasledovne: kyslú smotanu vymiešame s krupicovým alebo práškovým cukrom dohladka.
Teraz striedavo vrstvíme upečené pláty cesta s krémom a vytvarujeme dezert.
Ozdobíme podľa chuti napríklad strúhanou čokoládou alebo čokoládovou polevou a odložíme na 3 – 4 hodiny do chladničky.
Prajeme dobrú chuť!