Vynikajúci recept na luxusný orechový koláčik s kyslou smotanou.
Hneď hotový a vynikajúci.
Potrebujeme:
Cesto:
4 vajcia
4 polievkové lyžice práškový cukor
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
4 lyžice polohrubá múka
2 lyžice mleté vlašské orechy
1- 2 lyžice kakaový prášok
2 lyžičky prášok do pečiva
Plnka:
450 ml kyslá smotana
150 g práškový cukor
130 g mleté vlašské orechy
Na preliatie:
Šťava z kompótu
Postup:
Vajcia si rozdelíme na žĺtky a bielky.
Bielky vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh.
Žĺtky vymiešame s ostatnými prísadami.
Vareškou zmiešame sneh a žĺtkovú hmotu.
Miešame opatrne, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu cesta.
Navrstvíme do formy – okrúhlej s priemerom 23 cm, alebo môžete piecť aj klasicky na malom plechu, alebo zapekacej mise.
Ak chcete piecť na veľkom plechu, treba zdvojnásobiť prísady.
Pečieme pri teplote 180 stupnov cca 20 – 25 min.
Po vychladnutí cesto prelejeme šťavou z kompótu.
Na plnku zmiešame s cukrom a navrstvíme na vrch.
Posypeme mletými alebo nasekanými orechmi.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)