Perfektná večera môže vzniknúť aj zo surovín, ktoré ani zďaleka nie sú perfektné. Napríklad také staršie pečivo, povedzme si pravdu, na druhý deň už ani zďaleka nie je také lákavé, ako keď je čerstvé, nadýchané a chrumkavé. Aj staršie pečivo však môžete skvele využiť. Stačí jednoduchý nápad, zopár ingrediencií, ktoré určite nájde v chladničke a vynikajúca večera je razom na stole. Neváhajte sa inšpirovať!
Potrebujeme:
1 dlhú francúzsku bagetu alebo dve kratšie
150 g tvrdého syra – nastrúhaného najemno
150 g zmäknutého masla
3 strúčiky cesnaku
Soľ podľa chuti
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Petržlenovú vňať nasekanú najemno prípadne iné bylinky podľa chuti
Postup:
Zmäknuté maslo zmiešame so syrom a pretlačeným cesnakom. Pridáme aj soľ a petržlenovú vňať.
Bagetu narežeme na kolieska tak, aby sme ju celkom neprerezali. Do jednotlivých zárezov navrstvíme nátierku a potom pevne spojíme (zlepíme) a zabalíme do alobalu.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 20 minút. Potom odstránime alobal a pečieme ešte 5-7 minút, dochrumkava. Bagetu môžeme nakrájať, alebo si jednoducho každý odtrhne kúsok! :-)
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: lali-food-club