Obed z jedného plechu: Pečené fašírky so zemiakmi v smotanovej omáčke

Príloha aj hlavný chod v jednom. Pripravte si skvelé domáce fašírky pečené so zemiakmi a fantastickou omáčkou. Sú úžasne šťavnaté a každé sústo sa doslova rozplýva na jazyku.
[mashshare]

Príloha aj hlavný chod v jednom. Pripravte si skvelé domáce fašírky pečené so zemiakmi a fantastickou omáčkou. Sú úžasne šťavnaté a každé sústo sa doslova rozplýva na jazyku.

1

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa – akýkoľvek druh (ja som použila bravčové)

2 lyžice ovsených vločiek – zalejeme vriacou vodou a necháme napučať

½ šálky mlieka

2 vajcia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 cibuľu

2 strúčiky cesnaku

Soľ a cesnak podľa chuti

2-3 zemiaky

Omáčka:

1 stredne veľkú cibuľu

1 lyžicu hladkej múky

1 šálku vody

3 lyžice paradajkového pretlaku

3 lyžice kyslej smotany

Soľ a korenie podľa chuti, prípadne aj ďalšie koreniny

Postup:

Mäso ochutíme soľou a korením, pridáme mlieko, vajcia, nadrobno nakrájanú cibuľu, namočené vločky a pretlačený cesnak. Všetko dôkladne premiešame – podľa konzistencie môžeme pridať viac vločiek, alebo ich môžeme nahradiť múkou či strúhankou.

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na hranolky.

2

Potom každý kúsok zemiaku zabalíme do mäsovej zmesi. Okraje zatlačíme prstami, aby sa fašírky nerozpadali.

4

Potom fašírky opražíme na rastlinnom oleji dozlatista a preložíme ich do zapekacej misy.

Pripravíme si omáčku. Cibuľku nakrájame nadrobno a opražíme na tej istej panvici, na ktorej sme pripravili fašírky. Paradajkový pretlak zmiešame s vodou, pridáme smotanu, múku a premiešame tak, aby nám vznikla zmes bez hrudiek. Zmes nalejme k cibuľke, dochutíme soľou a korením a necháme pod pokrievkou variť 5 minút. Potom nalejeme na fašírky a vložíme do predhriatej rúry.

5

6

Pečieme pri teplote 200 stupňov 20 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: takprosto

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes