Fantasticky jemná a nadýchaná piškóta podľa receptu z youtube.
Je vynikajúca a taká chutná, že nepotrebujete žiaden krém.
Tajomstvo spočíva v obyčajnej šľahačke, treba ju vyšľahať a pridať rovno do cesta.
Potrebujeme:
2 vajcia
150 g kr. cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
200 g hladkej preosiatej múky
1 bal. prášku do pečiva (16 g)
200 ml smotany na šľahanie
200 g jahôd alebo iného ovocia
Cukor na posypanie
Postup:
Vajcia si vyšľaháme s cukrom do peny.
Pridáme preosiatu múku a prášok do pečiva – ručne vmiešame do cesta.
Zo smotany si vyšľaháme tuhú šľahačku. A jemne ju vmiešame do cesta.
Cesto navrstvíme do formy s priemerom 22 cm, ktorú sme si vystlali papierom.
Uložíme jahody a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 35 minút.
Posypeme práškovým cukorm a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)