Fantastický nápad na rýchly, šťavnatý a nesmierne chutný tvarohový koláčik podľa používateľky Mamča Žabka. Koláčik sme skúsili a môžeme len potvrdiť, že je naozaj vynikajúci.
Určite ho vyskúšajte aj vy!
Potrebujeme:
1 hrnček kr. cukru
1 vajce
1/2 hrnčeka oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 hrnček mlieka
2 hrnček polohrubej múky
1 bal. prášku do pečiva
Náplň:
2 bal. jemného tvarohu (500 g)
2 vajcia
1 bal. vanilkového pudingu
150 ml mlieka
1 bal. vanilkového cukru
Ovocie podľa chuti (v recepte sú použité mrazené ríbezle a čučoriedky)
Postup:
Začne prípravou cesta:
Do misky dáme vajcia, ktoré vyšľaháme s cukrom do peny.
Pridáme mlieko, olej a dobre premiešame.
Do zmesi vmiešame aj preosiatu múku s práškom do pečiva a vymiešame jednotné, hladké cesto.
Pripravíme si plech vymastený a vysypaný múkou, alebo vyložený papierom na pečenie.
Na plech nalejme väčšiu polovicu cesta.
Teraz si pripravíme tvarohovú náplň:
V miske vyšľaháme tvaroh s vajíčkami, mliekom, pudingovým práškom a cukrom.
Ak máte radi sladšie dezerty, pridajte do plnky ešte práškový cukor.
Krém nanesieme na cesto.
Zalejme zvyšným cestom.
Teraz už len navrstviť ovocie a môžeme vložiť do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180 stupňov asi pol hodinku – otestujte pomocou špáradla.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)