Ak sa snažíte zdravo stravovať, máme pre vás tip z youtube na chutné jedlo, ktoré si môžete dopriať aj počas redukčnej diéty. Karfiol, ktorý chutí skvele aj bez vysmážania!
Potrebujeme:
1 karfiol
1 cibuľu
2 paradajky
farebné papriky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
petržlenová vňať koriander
olivový olej
soľ, čierne mleté korenie, červenú papriku, rascu a cesnakový prášok podľa chuti
250 g syra Mozzarella
Postup:
Karfiol osolíme, pridáme rascu a od zovretia varíme pod pokrievkou asi 15 minút. Cibuľu si očistíme, nakrájame nadrobno, osolíme a orestujeme na panvici do sklovita na olivovom oleji.
Papriky si nakrájame nadrobno, pridáme k cibuli a podusíme pod pokrievkou.
Paradajky si postrúhame na hrubom strúhadle a pridáme k paprikám (šupky dáme bokom).
Posypeme rascou, čiernym korením, červenou paprikou, cesnakovým práškom a dobre premiešame.
Uvarený karfiol vložíme do misky, roztlačíme vidličkou a pridáme nasekanú koriandrovú vňať.
Takto pripravený karfiol navrstvíme do zapekacej misy, naň rovnomerne navrstvíme zeleninovú omáčku a rozotrieme.
Navrch ešte navrstvíme nastrúhanú mozzarellu.
Pečieme 25 minút v predhriatej rúre pri 250 °C.
Posypeme nasekanou vňaťou a môžeme servírovať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod!