Ak dostanete chuť na niečo dobré a rýchle, rozhodne vyskúšajte tieto plnené chlebové placky podľa receptu z youtube! Cesto je jemné, nafúknuté a zemiakovo-syrová plnka ich posunula na iný level!
Potrebujeme:
2 poháre teplého mlieka
1 balíček instantného droždia
1 ČL kryštálového cukru
4 poháre hladkej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 ČL soli
Na plnku:
1 kg varených zemiakov
1/2 pohára mlieka
350 – 400 g syra čedar
1 ČL soli
maslo na potretie
objem pohára = 200 ml
Postup:
Do misy si nalejeme teplé mlieko, pridáme instantné droždie, cukor a metličkou premiešame. Potom po častiach zapracujeme múku so soľou. Vznikne vám nadýchané a jemné cesto. Aby ste ho celé zapracovali, aj to, čo ostane na rukách, použite trochu oleja.
Pripravené cesto prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme nakysnúť.
Medzitým si pripravíme plnku.
Do hrnca s vodou pridáme ošúpané a nakrájané zemiaky, ktoré uvaríme do mäkka a roztlačíme na kašu. Pridáme pol pohára teplého mlieka, ešte raz dôkladne roztlačíme, osolíme a zmiešame s nastrúhaným syrom.
Pracovnú dosku si potrieme trochou oleja a preložíme na ňu vykysnuté cesto.
Zrolujeme si ho do valca, rozrežeme na 3 približne rovnaké časti a vygúľame.
Takto isto si vyformujeme aj guľky zo zemiakovo-syrovej hmoty.
Cestovú guľku teraz roztlačíme na placku a do stredu umiestnime a roztlačíme plnku.
Plnku zabalíme do cesta a okraje dobre zalepíme. Potom opatrne znovu roztlačíme na hrubšiu placku. Uložíme ju na plech pokrytý papierom na pečenie, v strede urobíme prstom jamku a dáme piecť do predhriatej rúry pri 250 °C.
Pečieme dozlatista, ešte teplú placku potrieme maslom a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: