Jemnú pochúťku z tvarohu podľa tohto receptu z portálu napadovy.blog si zamilujete. Do hmoty, z ktorej syrníky formujete nejde žiadna múka, kypriaci prášok ani sóda bikarbóna a napriek tomu sú krásne nafúknuté a lahodné!
Potrebujeme:
500 g tvarohu
1 vajce
35 – 45 g kryštálového cukru (nemali by ste pridávať viac cukru, aby sa vám sirníky nepripaľovali)
1 ČL vanilkového cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 – 3 PL detskej krupice
olej na vysmážanie
Postup:
Do väčšej misy si vložte všetok tvaroh, pridajte vajce, cukor, vanilkový cukor a všetko dobre premiešajte.
Potom pridajte krupicu a nechajte hmotu 20 minút stáť.
Krupica absorbuje všetku vlhkosť z tvarohu, ale nerobí hmotu gumovou, ako keby ste použili múku.
Keď je hmota odležaná, posypeme si pracovnú dosku trochou múky a začneme ju tvarovať.
Najskôr si vytvoríme jeden veľký valec.
Ten potom nakrájame na rovnomerné hrubšie kúsky, ktoré vytvarujeme pekne do okrúhla.
Na panvicu si nalejeme olej, rozhorúčime a syrníky opekáme z každej strany do zlatista. Môžeme podávať preliate napríklad horúcimi malinami.
Prajeme dobrú chuť!