Na dokonalé hranolky viac nemusíte čakať na otvorenie reštaurácií! S týmto návodom od majiteľa vychytenej reštaurácie z youtube si ich za pár minút pripravíte v pohodlí svojho domova.
Keďže sa teraz do reštaurácie nedostanete, vyskúšajte ich podľa tohoto receptu – chutia ešte lepšie, ako si viete predstaviť.
Potrebujeme:
4 veľké zemiaky
vodu s octom
1 PL zemiakového škrobu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
olej na vysmážanie
Postup:
Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na približne rovnako veľké hranolky.
Tie potom vložíme do misy s vodou, ktorú sme zmiešali s octom a necháme chvíľu postáť.
Takto ich zbavíte prebytočnej vlhkosti – vďaka tomu budú hranolky chutiť famózne.
Vodu s octom následne zlejeme a hranolky osušíme papierovými utierkami.
Teraz hranolky zmiešame s jednou lyžicou zemiakového škrobu.
Do hlbšej panvice nalejeme dostatočné množstvo oleja, ktorý rozhorúčime a vložíme doň hranolky.
Smažíme dozlatista, poukladáme na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočnej mastnoty a môžeme podávať.
Ochutnajte – hranolky sú doknale chrumkavé na povrchu a mäkučké vo vnútri a to aj bez fritézy.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: