Vynikajúca mäsová pochúťka, ktorá tromfne aj klasické francúzske zemiaky. Príprava je jednoduchá a výsledok zakaždým vynikajúci.
Potrebujeme:
500 g mletého mäsa
5-6 zemiakov
3 lyžice paradajkovej omáčky
1 bobkový list
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
tymián
kôpor
petržlen
soľ
korenie
3 lyžice kyslej smotany
3 vajcia
2 cibule
Postup:
Na začiatok uvaríme zemiaky.
Na panvici si orestujeme cibuľku na oleji alebo masti.
Pridáme mleté mäso a spolu restujeme.
Nakoniec pridáme korenie, petržlenovú vňať a paradajkovú omáčku.
Veľmi dobre premiešame – podľa potreby môžeme podliať trochou vody, alebo vodou, v ktrej sme si rozmiešali paradajkovú omáčku.
V samostatnej miske vyšľaháme smotanu s vajcami.
Po vychladnutí nakrájame zemiaky na kolieska.
Na jenskú misu položíme vrstvu zemiakov.
Navrch pridáme vrstvu mletého mäsa a nakoniec prelejeme vrstvou krému.
To isté robíme, až kým neminieme všetky prísady. Pečieme pri teplote 180 stupňov, kým pekne nezhnednú.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)