Máte doma mleté mäso a neviete čo s ním?
Zmiešajte ho s jogurtom, dochuťte podľa priloženého receptu z youtube a máte prvotriedne fašírky.
Sú veľmi jemné, chutné a keď ich raz ochutnáte, inak ich už robiť ani nebudete!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
200 ml mlieka
200 ml jogurtu
250 g mletého mäsa
1 vajce
3 strúčiky cesnaku
4 feferónky alebo 1 ČL čili (voliteľné)
1/2 ČL tymianu
1 ČL soli
1 balíček prášku do pečiva
4 PL hladkej múky
olej na vyprážanie
Postup:
Do misy si nalejeme mlieko, pridáme jogurt.
Dobre premiešame.
Potom pridáme mleté mäso a vajce.
Pridáme aj prelisovaný cesnak, feferónky alebo čili, tymian, soľ, kypriaci prášok.
Všetko dobre premiešame.
Do tejto mäsovej hmoty potom nasypeme múku.
Miešame, kým nám zmes nezhustne.
Na panvici si rozpálime olej.
Pomocou lyžice na ňu ukladáme kôpky mäsovej zmesi.
Jemne rozotrieme, aby nám vznikli pekné fašírky.
Vysmážame z oboch strán do zlatista.
Poukladáme ich na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočnej mastnoty.
Môžeme servírovať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod!