Zabudnite na klasické rezne a skúste si ich pripraviť takto podľa postupu z youtube. Mäsko je ešte jemnejšie a chutnejšie!
Potrebujeme:
700 g kuracích pŕs
kôpor
šťavu z 1/2 citróna
čierne korenie, soľ podľa chuti
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 PL olivového oleja
1 ČL cesnakového prášku
Na strúhanku:
6 krajcov bieleho toastového chleba
2 vajcia
2 PL kyslej smotany
1 ČL sladkej papriky
maslo alebo bravčovú masť na vysmážanie
Postup:
Kuracie prsia si prerežeme na polovice a jemne naklepeme tĺčikom na mäso.
Potom ich vložíme do misy, zasypeme nasekaným kôprom, zalejeme citrónovou šťavou, okoreníme, osolíme, polejeme trochou olivového oleja a posypeme cesnakovým práškom.
Dôkladne premiešame.
Necháme stáť a zatiaľ si spracujeme chlieb. Nakrájame si ho na menšie kocky, vložíme ho do mixéra a rozmixujeme.
Nasypeme ho na suchú panvicu a na miernom ohni za stáleho miešania rýchlo opečieme.
Vďaka tomu získajú rezne úžasnú chuť, tento tip mi poradil sám šéfkuchár.
Do misky si rozbijeme vajíčka a vyšľaháme ich vidličkou. Pridáme smotanu, mletú červenú papriku a dobre premiešame.
Následne obalíme každý rezeň vo vajíčkovej zmesi a v pripravenej strúhanke.
Na horúcu panvicu si dáme rozpustiť maslo alebo bravčovú masť a z oboch strán vysmážame dozlatista. Potom ukladáme na papierové utierky a môžeme podávať s obľúbenou prílohou.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: