Hlávková kapusta sa vo veľkom využíva predovšetkým na prípravu rôznych šalátov. Ale keď vyskúšate tento 10 minútový recept podľa youtube, budete ho pripravovať znova a znova!
Potrebujeme:
280 g nadrobno nakrájanej kapusty
3 – 4 PL hladkej múky
2 vajcia
soľ podľa chuti
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 PL oleja
Postup:
Kapustu si umyjeme a nakrájame na tenké slíže. Vložíme ju do misy, pridáme vajcia, dobre premiešame a osolíme. Zapracujeme múku a na panvicu si dáme zohriať olej.
Rovnomerne navrstvíme kapustovú hmotu, prikryjeme pokrievkou a opekáme asi 5 minút.
Otočíme, prikryjeme pokrievkou a opekáme ďalších 5 minút na miernom ohni.
Hotovo. Prajeme dobrú chuť!
Video návod:
Vyskúšajte aj sedliacke rezne
Tento fantastický recept z kapusty podľa stránky napadovy.blog je rýchly, lacný a chutný. Vyskúšajte a presvedčte sa sami – ide o starý sedliacky recept, ktorý poznali už naše babičky!
Potrebujeme:
1 menšiu hlávku kapusty
4 vajcia
1 ČL horčice
soľ, čierne mleté korenie podľa chuti
trocha múky
olej na vysmaženie
Postup:
Kapustu si prekrojte na polovicu a vyberte hlúb.
Potom každú polovicu nakrájajte na plátky, ktorých hrúbka bude asi 1,5 cm.
Vajcia si rozbite do misky, pridajte horčicu, soľ, korenie a dobre premiešajte.
Do druhej misky si nasypte múku a každý kapustový plát obaľte najprv vo vajíčku a potom v múke.
Nalejte olej do panvice, rozohrejte a vysmážajte kapustové rezne z každej strany pod pokrievkou.
Kapusta by mala mať zlatistú farbu, hore by mala byť mierne chrumkavá a vo vnútri mäkká.
Výborné jedlo, ktoré zachutí aj tým, ktorí kapustu nemajú príliš v obľube.
Prajeme dobrú chuť!