Tak túto špecialitku podľa receptu z youtube si zamilujete! Toto bravčové koleno chutí fantasticky a z tej vône sa budú zbiehať slinky aj susedom…
Potrebujeme:
1 100 g bravčového kolena
2 – 3 strúčiky cesnaku
1 l piva
1 cibuľu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 mrkvu
korenie podľa chuti
3 bobkové listy
10 – 15 guľôčok čierneho celého korenia
červenú mletú papriku
soľ podľa chuti
3 klinčeky
Na marinádu:
1 PL medu
1 PL horčice
3 PL sójovej omáčky
Postup:
Koleno si umyjeme a urobíme doňho zopár hlbších zárezov. Cesnak si ošúpeme, rozkrojíme na menšie kúsky a vložíme ich do každého rezu.
Trik na fantastickú chuť spočíva v tomto postupe. Potom koleno vložíme do hrnca, zalejeme ho pivom, prikryjeme pokrievkou a odložíme do chladničky na 4 – 6 hodín (najlepšie na noc).
Po uplynutí tejto doby vložíme do hrnca prekrojenú cibuľu, mrkvu, nasypeme koreniny, vložíme bobkový list, klinčeky a dolejeme vodu tak, aby bolo koleno úplne ponorené. Osolíme, premiešame a necháme variť pod pokrievkou 2 hodiny.
V druhom hrnci si pripravíme marinádu. Vložíme doňho med, pridáme horčicu, sójovú omáčku a dáme na sporák zohriať. Vymiešame dohladka.
Jenskú misu alebo pekáč si vymastíme olejom, preložíme do nej koleno a celé ho potrieme marinádou.
Pečieme v predhriatej rúre pri 180 – 190 °C asi 40 – 60 minút dozlatista. Počas pečenia potrieme znova koleno pripravenou marinádou.
Hotovo. Môžeme servírovať. Prajeme dobrú chuť!