Vynikajúci recept na domáce bagety podľa receptu našej fanúšičky Moniky, ktoré si ľahko a rýchlo dokážete upiecť aj vy u vás doma!
Potrebujeme:
600 g hladká múka
350 g teplá voda
30 g olivový olej
10 g sušené droždie
8 g soľ
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Do misky nasypeme múku, pridáme sušené droždie, soľ, olivový olej a na záver aj teplú vodu.
Vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme 60 minút kysnúť (zakryté bavlnenou utierkou).
Po vykysnutí cesto rozdelíme na 3 rovnako veľké kúsky, ktoré v rukách roztlačíme na placku a zrolujeme. Pomáhame si olejom (nepoužíme na podsypávanie múku).
Spoj dôkladne uzavrieme a preložíme na papierom vyložený plech na pečenie.
Takto na plechu bagety necháme kysnúť ešte 30 minút a potom ich dáme piecť. Pred pečením povrch narežeme ostrým nožom alebo žiletkou a posypeme múkou.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi pol hodinu – sledujeme.
Po upečení bagety necháme vychladnúť na mriežke.