Iba 1 konzerva tuniaka a 3 ZEMIAKY: 10 minút a máte na stole plnú misu výborných fašírok!

Vynikajúci recept na lacný a výborný obed pre celú rodinu. Všetko, čo potrebujete je 1 konzerva rýb - môžete použiť tuniaka, sardinky, makrelu alebo iné ryby, ktoré máte doma. Tento obed určite oceníte vždy, keď nebudete stíhať dlho stáť pri sporáku.
[mashshare]

Vynikajúci recept na lacný a výborný obed pre celú rodinu.

Všetko, čo potrebujete je 1 konzerva rýb – môžete použiť tuniaka, sardinky, makrelu alebo iné ryby, ktoré máte doma.

Tento obed určite oceníte vždy, keď nebudete stíhať dlho stáť pri sporáku.

 

Potrebujeme:

Zemiaky – 3 kusy;

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Ryby v konzerve (tuniak, makrela, sardinky) – 1 ks;

Cibuľa – 1 kus;

Vajce – 1 kus;

Krupica – 1 polievková lyžica;

Soľ

korenie – podľa chuti

Postup:

Zemiaky uvaríme v šupke alebo ich ošúpeme a uvaríme.

 

 

Otvorte konzervu tuniaka (môžu to byť aj sardinky alebo makrela).

Sceďte tekutinu z konzervy a rybu podľa potreby roztlačte vidličkou (ak používate tuniaka tak nemusíte roztláčať).

 

 

Ošúpte cibuľu a nakrájajte ju najemno, pridajte ju k rybe.

Ak chcete, cibuľu môžete mierne opražiť.

Vychladnuté zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle.

Potom ich pridajte k rybe s cibuľkou.

 

 

Pridajte vajce, soľ, korenie a krupicu.

Dôkladne premiešajte, aby sa všetky prísady spojili.

 

 

Hmotu je dobré nechať pár minút odležať.

Z hmoty formujte fašírku.

Na formovanie je dobré mať navlhčené ruky, fašírky potom obaľte v krupici.

 

 

Rozpálte olej na panvici a rezne z oboch strán opečieme do zlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes