Vynikajúci recept na lacný a výborný obed pre celú rodinu.
Všetko, čo potrebujete je 1 konzerva rýb – môžete použiť tuniaka, sardinky, makrelu alebo iné ryby, ktoré máte doma.
Tento obed určite oceníte vždy, keď nebudete stíhať dlho stáť pri sporáku.
Potrebujeme:
Zemiaky – 3 kusy;
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ryby v konzerve (tuniak, makrela, sardinky) – 1 ks;
Cibuľa – 1 kus;
Vajce – 1 kus;
Krupica – 1 polievková lyžica;
Soľ
korenie – podľa chuti
Postup:
Zemiaky uvaríme v šupke alebo ich ošúpeme a uvaríme.
Otvorte konzervu tuniaka (môžu to byť aj sardinky alebo makrela).
Sceďte tekutinu z konzervy a rybu podľa potreby roztlačte vidličkou (ak používate tuniaka tak nemusíte roztláčať).
Ošúpte cibuľu a nakrájajte ju najemno, pridajte ju k rybe.
Ak chcete, cibuľu môžete mierne opražiť.
Vychladnuté zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle.
Potom ich pridajte k rybe s cibuľkou.
Pridajte vajce, soľ, korenie a krupicu.
Dôkladne premiešajte, aby sa všetky prísady spojili.
Hmotu je dobré nechať pár minút odležať.
Z hmoty formujte fašírku.
Na formovanie je dobré mať navlhčené ruky, fašírky potom obaľte v krupici.
Rozpálte olej na panvici a rezne z oboch strán opečieme do zlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)