Všetci milovníci tvarohu pozor! Tento recept z youtube je veľmi jednoduchý na prípravu a chutí tak skvele, že sa ho nebudete vedieť dojesť!
Potrebujeme:
tortovú formu s priemerom 24 cm
1 kg tvarohu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
80 g cukru
600 ml šľahačkovej smotany
15 g vanilkového cukru
6 vajec
80 g vanilkového pudingu (prášku)
100 g dezertných piškót s višňovou plnkou
Na polevu:
100 g čokolády
100 g šľahačkovej smotany
Postup:
Do väčšej misy si dáme tvaroh, pridáme cukor, vanilkový puding v prášku, zalejeme šľahačkovou smotanou a vyšľaháme dohladka.
Potom pridáme vajcia a dôkladne zašľaháme, aby vznikla kompaktná hmota.
Dno tortovej formy si pokryjeme papierom na pečenie, naukladáme naň vedľa seba dezertné piškóty s višňovou plnkou a zalejeme tvarohovou hmotou.
Vložíme do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme asi 45 minút.
Čokoládu na polevu si nalámeme a zalejeme šľahačkovou smotanou.
Vložíme do mikrovlnky alebo vo vodnom kúpeli miešame metličkou, kým nám nevznikne kompaktná poleva.
Celý povrch koláča ňou následne polejeme.
Po obvode naukladáme na štvrtiny nakrájané dezertné piškóty plnené višňovou plnkou.
Odložíme do chladničky aspoň na jednu hodinu stuhnúť.
Hotovo.
Môžeme nakrájať a podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Bonusový recept
Potrebujeme:
500 g mletých sušienok
250 g rozpusteného masla
50 g cukru
50 g masla
2 jablká
500 g tvarohu
5 žĺtkov
120 g cukru
šťavu z 1 citróna
5 ml vanilkovej esencie (1 PL)
80 ml mlieka
80 g hladkej múky
pomarančovú kôru z 1 pomaranča (chemicky neošetreného)
60 g cukru + bielky
Postup:
Sušienky zmiešame s rozpusteným maslom, dobre premiešame a natlačíme na dno tortovej formy.
Pečieme pri 200 °C asi 10 minút.
Na panvici si zmiešame cukor s maslom a miešame, kým sa cukor nerozpustí.
Ošúpeme si jablká, zbavíme ich jadrovníkov, nakrájame na kocky a pridáme na panvicu.
Za stáleho miešania chvíľku opekáme a potom navrstvíme jabĺčka navrch sušienkového cesta.
Do misy si dáme tvaroh, pridáme 5 žĺtkov, cukor, šťavu z citróna, vanilkovú esenciu, zalejeme mliekom a nasypeme hladkú múku.
Všetko vymixujeme tyčovým mixérom dohladka. Pridáme nastrúhanú kôru z pomaranča a špachtľou premiešame.
Z bielkov a cukru si vyšľaháme tuhý sneh. Ten následne zapracujeme do tvarohovej hmoty.
Hmotu následne rovnomerne navrstvíme navrch koláča na jablká. Rozotrieme a dáme upiecť do predhriatej rúry na 180 °C.
Pečieme asi 40 minút. Hotovo.
Prajeme dobrú chuť!