Na toto jedlo podľa receptu z youtube nepotrebujete veľa surovín.
Chutné a sýte zemiakové fašírky plnené šunkou a syrom budú skvelou rýchlou večerou!
Potrebujeme:
700 g zemiakov
petržlenovú vňať
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
100 g tvrdého syra
Na plnku:
100 g šunky
100 g plátkového syra
Na obalenie:
2 vajcia
strúhanku
Na vyprážanie:
zeleninový olej
Postup:
Zemiaky si ošúpeme.
Nakrájame na menšie kúsky.
A dáme uvariť do hrnca s vodou.
Keď sú zemiaky mäkké, zlejeme vodu.
Roztlačíme ich na kašu.
Pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Primiešame 100 g strúhaného syra a okoreníme.
Plátky syra, aj šunky si prekrojíme na 4 časti.
V miske si rozšľaháme vajce a do druhej misky nasypeme strúhanku.
Zo zemiakovej hmoty tvarujeme placky.
Na ne uložíme 2 plátky syra, 2 plátky šunky.
Priklopíme opäť zemiakovou plackou.
Vytvarujeme ako fašírku a uložíme bokom.
Takto spracujeme všetku zemiakovú hmotu.
Potom postupne obaľujeme vo vajíčku a v strúhanke.
Vysmážame z oboch strán na rozpálenom oleji do zlatista.
Ukladáme na papierové utierky, aby vsiakla prebytočná mastnota a môžeme podávať napríklad so šalátom.
Prajeme dobrú chuť!
Video recept: