Nemusíte čakať na leto, aby ste si dali v bufete na kúpalisku langoše. S týmto receptom z youtube si ich môžete pripraviť aj doma. A oveľa lacnejšie!
Potrebujeme:
1 kg hladkej múky
700 g mlieka
42 g čerstvého droždia
10 g soľ
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
15 g cukru
50 ml slnečnicového oleja
olej na vyprážanie
Na dochutenie:
150 g kyslej smotany
150 g soleného ovčieho syra
malý strúčik cesnaku
kôpor alebo zelenú cibuľku podľa chuti
Postup:
Do misy si nasypeme múku, pridáme soľ, cukor a premiešame. Do teplého mlieka si rozmrvíme droždie a premiešame, aby sa rozpustilo. Potom ho prilejeme k suchým ingredienciám.
Vymiešame cesto a nalejeme doňho olej.
Miesime dokým nebude hladké a kompaktné.
Prikryjeme ho potravinárskou fóliou a necháme nakysnúť asi 10 – 15 minút.
Cesto po vykysnutí.
Nakysnuté cesto si preložíme na pracovnú dosku, rozdelíme na polovicu a potom ešte každú polovicu na 6 častí.
Každú časť vygúľame a mierne sploštíme na malé bochníčky. Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme podkysnúť ešte asi 10 – 15 minút.
Do hlbšej panvice nalejeme väčšie množstvo oleja a necháme rozhorúčiť.
Pracovnú dosku si potrieme olejom a z vykysnutých mini bochníčkov rukami naťahujeme placky. Potom ich vysmažíme z oboch strán do zlatista.
Hotovo. Teraz už stačí len langoše poukladať na papierovú utierku, aby sme ich zbavili prebytočnej mastnoty a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!