Rýchly recept z youtube na pečené bravčové mäso prekladané zemiakmi. Pripravíte ho bez veľkej námahy a všetci si budú oblizovať prsty.
Potrebujeme:
bravčové karé vcelku
3 zemiaky
1 cibuľu
50 ml olivového oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
soľ, korenie, červenú papriku podľa chuti
Postup:
Mäso si nakrájame na stredne hrubé plátky tak, aby sme ich neprekrojili úplne, ale aby nám vznikla akási mäsová harmonika.
Zemiaky aj cibuľu si ošúpeme, zemiaky nakrájame na stredne hrubé plátky, cibuľu na menšie kúsky.
Do misky si nalejeme olivový olej a zmiešame ho s koreninami a soľou.
Cibuľu si naukladáme na dno jenskej misy a na ňu položíme pripravené mäso.
Do každého zárezu dáme plátok zemiaka a následne celé mäso potrieme pripravenou koreninovou zmesou.
Prikryjeme alobalom a pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 40 minút.
Potom alobal odokryjeme a dopečieme ďalších 20 minút.
Hotovo.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod