Po výdatných sviatočných jedlách je čas trochu odľahčiť žalúdok a preto sme si dnes pre vás pripravili tento recept z youtube na mimoriadne chutnú zapekanú kapustu, ktorá nezaťaží trávenie a chutí skvele!
Potrebujeme:
1 cibuľu
2 stredne veľké zemiaky
4 PL oleja
400 g hlávkovej kapusty
1 mrkvu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 zelené papriky
1/2 červenej papriky
1 ČL čili papričiek (mletých)
1 ČL čierneho korenia
1 ČL soli
3 vajcia
170 ml mlieka
170 ml jogurtu
1/2 ČL oleja
35 g hladkej múky
1 ČL soli
1 ČL čierneho korenia
1 balíček prášku do pečiva
trochu petržlenovej vňate
200 g strúhaného syra čedar
Postup:
Na panvicu si dáme trochu oleja, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, na kocky nakrájané očistené zemiaky a opekáme pár minút na miernom ohni. Potom prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 5 minút. Následne pridáme na jemno nakrájanú alebo nastrúhanú kapustu, nastrúhanú mrkvu a premiešame.
Umyjeme a očistíme si zelenú aj červenú papriku, nakrájame na malé kúsky a pridáme do panvice.
Pridáme soľ, koreniny a všetko spolu podusíme pod pokrievkou do mäkka.
Do samostatnej hlbokej misy si rozbijeme vajíčka, nalejeme mlieko, pridáme jogurt, olej a dobre premiešame.
Potom primiešame múku, pridáme soľ, korenie, prášok do pečiva, nakrájanú petržlenovú vňať, premiešame a pridáme kapustovú zmes so zeleninou. Všetko dôkladne spojíme.
Jenskú misu si vymastíme trochou oleja a preložíme do nej pripravenú zmes. Môžeme posypať trochou čili, navrstvíme nastrúhaný syr a pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 30 – 35 minút.
Hotové jedlo nakrájame a podávame.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: