Recept na kokosky podľa autorky, ktorou je pani Zuzanka Brankova. Tejto šikovnej cukrárke sa vydarili kokosky tak nádherne, že som ich hneď skúsila aj ja. A vyšli aj mne, hoci nie tak krásne, ale sú veľmi chutné. Za mňa recept na jednotku.
Potrebujeme:
3 ks bielky
210 g cukor kryštálový
180 g kokos strúhaný
Linecké cesto:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
230 g múka hladká
140 g maslo
70 g cukor praškový
1 ks žĺtok
Krém:
250 g maslo
200 g čokoláda 52%
džem
Čokoldová poleva:
200 g čokoláda 52%
50 g Cera
Okrem toho:
džem
Postup:
Najskôr si pripravíme kokosový sneh. Ja som postupovala podľa týchto inštrukcií – vaječné bielky s cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia cca 12 – 15 minút. Následne necháme vychladiť a potom vareškou vmiešame kokos.
Pomocou cukrárenského vrecka nastriekame malé kôpky na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme pri 160 stupňoch 8 – 10 minút.
Otvoríme vrátka na rúre a sušíme 15 minút pri 50 stupňoch. Keď sa kokosky dajú pekne odlepiť od papiera, sú hotové.
Linecké cesto pripravíme zmiesením všetkých surovín. Cesto vyvaľkáme, vykrojíme kolieska a upečieme na suchom plechu.
Krém: Čokoládu roztopíme nad parou. Necháme vychladiť ale nie príliš, aby znova nestuhla a vyšľaháme s maslom. Pomocou vrecka krém nastriekame na linecké kolieska.
Vstrede necháme miesto na džem.
Na takto naplnené kolieska jemne pritlačíme kokosku. Necháme stuhnúť v chlade.
Čokoládová poleva: Čokoládu a stužený tuk rozpustíme nad parou.Spodok plnených kokosiek namáčame v čokoládovej poleve.
Keď čokoláda stuhne môžeme podávať.