Nikdy viac nebudete váhať, akú pochúťku pripravíte na slávnostný stôl.
Ak chcete zabodovať, stavte na túto úžasnú mäsovú pochúťku z bravčového karé podľa tohto receptu na youtube.
Potrebujeme:
2 kg bravčového karé vcelku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 cibule
1 mrkvu
600 g šampiňónov
4 strúčiky cesnaku
100 g údenej šunky
plátky slaniny
100 g hrozienok
Na marinádu
3 strúčiky cesnaku
1/2 ČL tymianu
1 PL nasekanej petržlenovej vňate
šťavu z 1/2 pomaranča
šťavu z 1/2 citróna
50 ml olivového oleja
1 ČL papriky
1/2 ČL čierneho mletého korenia
2 PL medu
200 g sójovej omáčky
soľ podľa chuti
Na oblohu
zemiaky
2 cibule
olivový olej
soľ a čierne korenie podľa chuti
Na podliatie
250 ml vody
250 ml šumivého vína
1 PL kukuričného škrobu
Postup:
Ako prvé si pripravíme marinádu.
Do nádoby vložíme strúčiky cesnaku, pridáme tymian, nasekanú vňať, nalejeme šťavu z pomaranča, citróna, aj olivový olej.
Nakoniec primiešame červenú papriku, čierne mleté korenie a med.
Tyčovým mixérom rozmixujeme na kompaktnú zmes.
Pridáme soľ podľa chuti a sójovú omáčku.
Bravčové karé narežeme v strede súvislým pozdĺžným rezom, ale neprerežeme úplne.
Následne pomaly rolujeme a narezávame okraj tak, aby nám vznikala tenká mäsová placka.
To isté urobíme aj na druhej strane.
Jednu tretinu marinády nanesieme na mäso.
Zvyšok si odložíme, aby sme ňou mohli potrieť aj vrch.
Mäso zrolujeme, preložíme na podnos a natrieme druhou tretinou marinády aj navrchu.
Roládu odložíme na 4 hodiny do chladničky.
Medzitým si pripravíme plnku.
Očistíme si šampiňóny, cibuľu si očistíme a nakrájame nadrobno.
Následne si nakrájame aj šampiňóny.
Na panvicu nalejeme olej a cesnak si nakrájame na malé kúsky.
Cesnak pridáme na olej a osmažíme.
Potom pridáme nakrájanú cibuľu, aj mrkvu. Osolíme podľa chuti. Po chvíľke pridáme aj šampiňóny. Ešte trochu posolíme.
Podusíme do mäkka. Potom pridáme nakrájanú údenú šunku a chvíľu spolu podusíme.
Marinované karé si preložíme na pracovnú dosku a rozvinieme.
Navrch naukladáme plátky slaniny a na ňu navrstvíme pripravenú plnku.
Nakoniec posypeme hrozienkami a znovu zrolujeme.
Celú roládu previažeme špagátom, aby sa nám nerozpadla a aby plnka nevytiekla von.
Zemiaky aj cibuľu si ošúpeme.
Cibuľu si nakrájame na prúžky a zemiaky necháme vcelku, alebo nakrájame na hrubšie plátky.
Osolíme a posypeme čiernym korením.
Do stredu plechu umiestnime roládu.
Zemiaky polejeme olivovým olejom.
Všetko potom podlejeme vínom a vodou.
Nakoniec roládu znovu natrieme zvyšnou marinádou.
Pečieme pri 200 °C asi 40 minút pri hornom, aj spodnom ohreve.
Zemiaky aj roládu preložíme na servírovaciu misu a do výpeku pridáme zvyšok marinády, ktorý nám stiekol na dno nádoby.
Zmiešame so šťavou a cibuľou. Potom pridáme kukuričný škrob, ktorý si rozrobíme v pohári s vodou.
Prelejeme do hrnca a omáčku chvíľu povaríme, aby zhustla.
Omáčku nakoniec spolu s cibuľou rozmixujeme tyčovým mixérom.
Môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: