Moja starká ju volala sovietska majonéza a recept na ňu nájdete v kuchárskych knihách zo 60. rokov.
V tejto majonéze skutočne stojí lyžica.
Je lesklá a hustá bez akýchkoľvek konzervačných látok a stabilizátorov.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Je oveľa zdravšia, ako majonéza, ktorú dnes kúpite v obchode.
My ju dávame každý rok do vianočného šalátu a nielen to.
Majonéza je výborná aj ako dressing k slaným dobrotám a taktiež v lete ku grilovanému mäsku.
Potrebujeme:
Slnečnicový olej 250 ml
Vajcia domáce 2 ks
Horčica 1 lyžička
Cukor 1 lyžička
Soľ 5 g
Ocot 50 ml
Postup:
Vyberte prísady z chladničky v predstihu.
Nechajte ich zohriať na izbovú teplotu.
Oddeľte bielky od žĺtkov.
Pridajte žĺtky do misy mixéra a dobre vyšľahajte.
Postupne, za stáleho šľahania pridajte olej.
Pridajte k žĺtkom soľ, cukor, horčicu a ocot.
Šľahajte, kým nevznikne hustá krémová emulzia.
Namiesto octu môžete použiť 1,5 lyžice citrónovej šťavy.
Majonézu môžeme hneď použiť, prípadne odložiť do chladničky.
Ja túto majonézu používam aj do vianočného šalátu.
Je naozaj výborná a veľmi lahodná.
Navyše, pri tomto precepte máte istotu, že iete, čo majonéza obsahuje.
Vyskúšajte ju tieto sviatky aj vy!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)