Ak nemáte v obľube ťažké maslové krémy, vyskúšajte tento svieži krém s tvarohom podľa receptu z youtube.
Z každého dezertu spraví luxusnú maškrtu!
Potrebujeme:
250 g tvarohu
180 g masla
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
50 g práškového cukru
50 g kondenzovaného mlieka
Voliteľné:
Kúsky čokolády
Vanilková esencia
Rumová esencia
Potravinárske farbivo
Karamelové salko
Kakao (ak chcete tmavý krém)
Poznámka:
Ak chcete zdravšiu verziu krému, môžete použiť nesladené kondezované mlieko a na sladenie použiť stéviu alebo brezový cukor.
Postup:
Všetky suroviny by mali mať izbovú teplotu.
Maslo s cukrom vyšľaháme do peny pri najvyšších otáčkach.
V samostatnej miske si zmiešame tvaroh s kondenzovaným mliekom.
Vyšľaháme tyčovým mixérom.
Potom obe hmoty (maslovú, aj tvarohovú so salkom) spojíme pomocou stierky ľahkým premiešavaním zdola nahor.
Krém by mal mať nadýchanú konzistenciu.
Hotovo.
Teraz môžete krém použiť na dezerty podľa vlastného výberu.
Prajeme dobrú chuť!
Druhý recept: Karamelový krém
Potrebujeme:
300 g masla
120 g práškového cukru
30 ml vriacej vody
220 g uvareného kondenzovaného mlieka
Postup:
Ako prvé si dôkladne zmiešame cukor s vriacou vodou tak, aby neostali hrudky.
Maslo si vyšľaháme do peny.
Cukor rozpustený vo vode postupne zašľaháme do masla.
Nakoniec po lyžičkách zašľahávame kondenzované mlieko.
A to je všetko.
Krásny nadýchaný čokoládový krém hotový za pár minút.
Video návod: