Luxusné mäso ako pre prezidenta: Týmto pečeným bravčovým ohúrite aj toho najnáročnejšieho gurmána a hostia vás vychvália do nebies!

Za toto mäso podľa receptu z youtube by sa nemuseli hanbiť ani na kráľovskej hostine. Ulahodí aj najnáročnejšiemu stravníkovi a všetci si budú oblizovať prsty!
[mashshare]

Za toto mäso podľa receptu z youtube by sa nemuseli hanbiť ani na kráľovskej hostine.

Ulahodí aj najnáročnejšiemu stravníkovi a všetci si budú oblizovať prsty!

 

Potrebujeme:

2 kg bravčového mäsa vcelku

4 paradajky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

150 g tvrdého syra

6 – 8 strúčikov cesnaku

3 PL francúzskej horčice

3 PL sójovej omáčky

3 PL rastlinného oleja

mleté čierne korenie

soľ

iné koreniny podľa chuti

Postup:

Do misky si nalejeme olej.

Pridáme sójovú omáčku, francúzsku horčicu, koreniny, soľ a dobre premiešame.

Teraz si bravčové mäso narežeme, akoby sme ho išli nakrájať na plátky, ale neprekrojíme ich úplne.

Mäso preložíme do pekáča alebo jenskej misy.

Každý zárez mäsa osolíme, osolíme ho aj z druhej strany a potom na povrch nanesieme pripravenú marinádu.

Dobre rozotrieme.

Následne prekryjeme potravinárskou fóliou a necháme v chladničke marinovať 2 hodiny.

 

 

Cesnak si ošúpeme a nakrájame na plátky.

Paradajky si umyjeme a nakrájame na kolieska.

Pripravíme si aj tvrdý syr, ktorý si takisto nakrájame na tenké plátky.

Po dvoch hodinách vyberieme mäso z chladničky a do zárezov začneme postupne vkladať cesnak, potom kolieska paradajok a nakoniec plátky syra.

 

 

Zabalíme do alobalu, ktorý na niekoľkých miestach prepichneme špáradlom a vložíme do predhriatej rúry na 180 °C.

Pečieme asi 1,5 hodiny. Asi 20 minút pred dopečením alobal odokryjeme a dopečieme bez neho.

 

 

Mäsko je krásne šťavnaté a neskutočne chutné.

Prajeme dobrú chuť!

 

Video návod:

 

 

 

 

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes