Vynikajúce cesto na pizzu, originál od talianskych šéfkuchárov.
Pripravíte z nej každú pizzu a je fantastické.
Recept sme našli na youtube.
Potrebujeme:
Teplá voda (1 a pol šálky =375 ml)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Instantné droždie (1 polievková lyžica 11 gramov)
Cukor (1 polievková lyžica)
Olivový olej alebo rastlinný olej (1/3 šálky 75 ml)
Múka hladká (4 a 1/4 šálky asi 600 gramov)
Soľ (1 čajová lyžička)
Šálka použitá v recepte má objem 250 ml pre tekuté materiály a 140 gramov pre suché materiály
Postup:
Do teplej vody nasypeme droždie a cukor, premiešame.
Pridáme olej.
Nakoniec pridáme múku a potom aj soľ.
Vypracujeme ručne, aleb pomocou robota.
Cesto je jemné a hladké.
Nachystáme si misku, ktorú vymastíme olejom, do misky vložíme cesto a pomastíme ho olejom.
Prikryjeme fóliou a necháme asi hodinu kysnúť na teplom mieste.
Takto vyzerá vykysnuté cesto.
Cesto premiesime a rozdelíme na dve polovice, z tohoto množstva vyjdú dve pizze pre celú rodinu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video recept: