Tento babičkin recept ma sprevádza celý život, vždy keď je zle, spomeniem si naň a vždy mi aj pomohol.
Pri respiračných ťažkostiach, kašli, chrípke, angíne či virózach.
Varím ho aj deťom a manželovi a budete prekvapení, ale nevadí ani deťom, môže za to karamelový nádych, ktorý zodpovedá za príjemne sladký výsledok.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
A ak nemáte radi vôňu cibule, existuje na to jednoduchý trik, ktorý vrelo odporúčam.
Potrebujeme:
3 PL cukor kryštálový
1 l voda horúca
4 ks cibuľa
1 PL majoránka
Postup:
Do hrnca dáme cukor upáliť na karamel, pri tom rozvaríme 1 liter vody.
Očistíme 4 cibule veľkosti päste, ale len z vrchnej šupky.
Narežeme hlboko do kríža.
Na upálený cukor nalejeme opatrne asi 2 dcl horúcej vody.
Pozor prská to, necháme karamel rozpustiť, prilejeme zvyšok vody, rozvaríme a ponoríme do nej cibuľu.
Prikryjeme a varíme slabým varom 10 minút.
Vypneme.
Pridáme polievkovú lyžicu majoránky.
Opäť prikryjeme.
Necháme lúhovať 10 minút.
Potom čaj scedíme cez sitko a podávame teplý.
Je chutný, netreba ho ani dosládzať.
Ak vám vadí vôňa cibule, ktorá sa počas varenia uvoľní, existuje na ňu jednoduchá finta.
Hoďte k cibuli aj pár jablkových šupiek.
Tie eliminujú vôňu a navyše čaj aj lepšie chutí.
Prajeme vám veľa zdravia! :-)