Na toto jedlo podľa receptu z youtube potrebujete len 3 základné suroviny – zemiaky, mozzarellu a múku. Potom stačí už len dochutiť soľou a koreninami, vysmažiť na oleji a máte fantastickú pochúťku!
Potrebujeme:
5 veľkých zemiakov
3 PL múky
200 g mozzarelly
soľ, korenie, mletú papriku, koriander a cesnakový prášok podľa chuti
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
50 ml oleja
Postup:
Do vody si nasypeme soľ, pridáme ošúpané zemiaky a necháme ich uvariť do mäkka. Potom ich roztlačíme na kašu. Osolíme, okoreníme, pridáme červenú papriku, koriander, cesnakový prášok, 3 lyžice múky a všetko dobre vymiešame.
Pripravíme si nastrúhanú mozzarellu a zo vzniknutej zemiakovej hmoty tvarujeme malé hrubšie placky. Do stredu urobíme jamku a do nej vložíme asi lyžicu strúhanej mozzarelly. Prikryjeme druhou plackou zo zemiakovej hmoty a vyformujeme tvar fašírky.
Na panvicu si nalejeme olej, rozhorúčime a vysmážame z oboch strán do zlatista. Môžeme podávať napríklad so zeleninovým šalátom. Prajeme dobrú chuť!
BONUS
Ďalší nápad na lacnú a rýchlu večeru, ktorý určite oceníte…
Potrebujeme:
zemiaky
2 vajcia
1 cibuľu
100 g strúhaného syra
soľ, čierne korenie podľa chuti
múku, vajcia a strúhanku na trojobal
Postup:
Zemiaky si uvaríme do mäkka, roztlačíme na kašu, zmiešame s vajíčkami, nadrobno nakrájanou cibuľou, strúhaným syrom, osolíme a okoreníme. Opäť vyformujeme do tvaru fašírok, obalíme v klasickom trojobale (alebo najskôr vo vajíčku, potom v múke a nakoniec v strúhanke) a osmažíme z oboch strán na rozpálenom oleji. Prajeme dobrú chuť!