Bombastický obed vykúzlite aj v jednej mise.
Stačí ak budete postupovať podľa tohto receptu z youtube a všetci pri stole budú nadšení!
Potrebujeme:
Na zemiakové pyré:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
5 zemiakov
50 g syra čedar
3 PL mlieka
1 ČL soli
nové korenie mleté, mätu podľa chuti
Na fašírky:
500 g mletého mäsa
2 vajcia
150 g kapusty
3 PL rastlinného oleja
2 strúčiky cesnaku
1 cibuľu
1 ČL soli
3 PL hladkej múky
čierne korenie, rascu, červenú papriku, tymian a petržlenovú vňať podľa chuti
Na omáčku:
2 PL paradajkového pretlaku
300 ml vody
50 g syra čedar navrch
Postup:
Zemiaky vložíme do hrnca, zalejeme vriacou vodou a uvaríme do mäkka.
Kým sa nám zemiaky varia, nakrájame si kapustu na tenké pásiky a vložíme do misy.
Pridáme mleté mäso a nachystáme si ostatné suroviny.
Pridáme prelisovaný alebo nastrúhaný cesnak, nastrúhanú cibuľu, múku, soľ, čierne korenie, rascu, červenú papriku, tymian a nasekanú petržlenovú vňať.
Nakoniec zalejeme ešte olejom a dôkladne premiešame.
Z pripravenej mäsovej hmoty formujeme stredne veľké valčeky a ukladáme ich vedľa seba na vymastený plech.
Do stredu každého valčeka urobíme jamku, aby nám vznikli akési mäsové misky.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 220 °C asi 30 – 35 minút.
Kým sa nám pečie mäsko, pripravíme si zemiakovú kašu.
Uvarené zemiaky roztlačíme, pridáme 50 g čedaru, nalejeme 3 lyžice mlieka, osolíme, okoreníme a pridáme mätu.
Dobre premiešame a zo vzniknutej hmoty tvarujeme o trošku menšie valčeky, ako boli tie mäsové.
Potom ich ukladáme do jamiek v mäse.
Omáčku si pripravíme zmiešaním paradajkového pretlaku a 300 ml vriacej vody.
Následne ňou polejeme fašírky a navrch každej ešte navrstvíme kôpku strúhaného čedaru.
Pečieme pri teplote 220 °C asi 30 minút.
Po upečení môžeme servírovať so zeleninovým šalátom.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod