Na perfektnú nadýchanú piškótu nepotrebujete nič viac, len tieto tri suroviny. Žiadny kypriaci prášok, ani sódu bikarbónu v tomto recepte z youtube nehľadajte. Výsledok vás milo prekvapí a piškóta ani trochu nespadne!
Potrebujeme:
150 g hladkej múky
150 g cukru
5 veľkých vajec
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
1. Vajcia si rozbite do hlbokej misy.
2. Pridajte cukor a mixérom všetko šľahajte, kým nevznikne objemná, nadýchaná, belavá pena.
Trvá to asi 10 – 12 minút. Najskôr šľahajte pri nízkej rýchlosti, potom postupne rýchlosť zvyšujte.
3. Múku si preosejte do misky s vaječnou penou. Stierkou a opatrnými pohybmi zdola nahor zapracujte múku do zmesi.
4. Formu si vysteľte papierom na pečenie a nalejte do nej pripravené cesto. Priemer formy pri tomto množstve by mal byť 20 cm. Cesto sa snažte naliať rovnomerne.
5. Formu s cestom vložte do predhriatej rúry na 180 °C a piškótu pečte asi 20 – 25 minút. Špajdľou potom urobte test, či je cesto dobre upečené.
6. Piškótu nechajte vo forme mierne vychladnúť (asi 5 – 7 minút).
7. Pred vybratím z formy prejdite nožom po obvode, aby sa piškóta oddelila od jej strán.
8. Formu otočte hore dnom, piškótu preklopte na podnos a odstráňte papier na pečenie.
9. Piškótu nechajte ešte dôkladne vychladnúť a až potom ju môžete prekrojiť. Musí stáť aspoň 6 hodín, inak sa vám bude drobiť. Po uplynutí tejto doby ju môžete použiť na prípravu torty.
Prajeme dobrú chuť!