Jednoduché, rýchle a sýte jedlo, ktoré pripravíte za niekoľko minút. Môžete tiež pridať ďalšie ingrediencie podľa vašej chuti – napríklad šunku či kuracie mäsko.
Potrebujeme:
5 stredne veľkých zemiakov
2 cibule
100 g šampiňónov alebo iných húb
2 paradajky
300 g syra
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Na omáčku:
2 lyžice kyslej smotany
2 lyžice majonézy
1 pretlačený strúčik cesnaku
Postup:
Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky. Rovnako umyjeme a nakrájame huby a paradajky. Pekáč vymastíme trochou oleja. Na dno uložíme plátky zemiakov a na ne uložíme plátky húb. Ingrediencie na omáčku jednoducho zmiešame a 3/4 omáčky navrstvíme na huby. Nakoniec uložíme na vrch plátky paradajok a pokryjeme zvyšnou omáčkou. Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov 40 minút. 15 minút pred dopečením posypeme syrom.
zdroj: vk