Úžasný dezert, ktorý pripravíte rýchlo a jednoducho aj u vás doma. A čo je na ňom najlepšie? Túto chutnú pochúťku si môžete dopriať bez výčitiek svedomia, v porovnaní s kupovaným marshmallow má totiž len tretinu kalórií.
Potrebujeme:
1 liter kefíru
¾ šálky kyslej smotany – najlepšie nízkotučnej
1 šálku cukru
2 lyžice želatíny
2 šálky vlažnej vody
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
½ balenia vanilkového cukru
Postup:
Zelatínu vložíme na 30-40 minút do vlažnej vody, potom preložíme na mierny plameň a za stáleho miešania zahrievame, kým sa želatína nerozpustí. Potom zložíme z plameňa a necháme vychladnúť.
Kefír, smotanu, vanilkový aj obyčajný cukor zmiešame vo väčšej miske. Vezmeme šľahač a hmotu šľaháme pri nízkych otáčkach po dobu 6-8 minút. Potom pridáme želatínu a šľaháme ďalších 4-5 minút.
Vzniknutú hmotu preložíme do formy a umiestnime do chladničky na 3-6 hodín. Keď je dezert stuhnutý, nakrájame ho na menšie kocky a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)