Salko z obchodu už roky nekupujem. Chcem sa s vami podeliť o môj overený recept na sladučké, husté domáce salko, ktoré je omnoho lacnejšie, ako to kupované.
Potrebujeme:
600 ml plnotučného mlieka
200 g kryštáľového cukru
40 g masla
Postup:
Všetky ingrediencie zmiešame v hrnci s vyššími okrajmi s čo najširším dnom (hmota bude peniť).
Za stáleho miešania privedieme do varu. Keď začne zmes vrieť, plameň stíšime a varíme ešte 25 minút (zmes musí stále bublať). Postupne bude zmes stále viac zhustnúť a po dovarení, počas chladnutia, zhustne ešte viac.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Horúce salko prelejme do sterilizovanej sklenenej nádoby a necháme celkom vychladnúť. Skladujeme v chladničke.