Pripravte doma tieto vynikajúce rebierka podľa tohto receptu z youtube a všetci budú pri stole „mňamkať“! Neskutočná dobrota…A čo je najdôležitejšie, s trikom šéfkuchára sú reberierka extra chutné a jemné – tajomstvo chuti spočíva v pridaní obyčajného jablka!
Potrebujeme:
1 500 g bravčových rebierok
soľ a čierne korenie podľa chuti
1 jablko
150 g kečupu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
80 ml sójovej omáčky
50 g cukru
2 PL jablčného octu
1 a 1/2 ČL byliniek (oregano, bazalku)
sušenú cibuľu podľa chuti
2 ČL rasce
1 ČL koriandra
Postup:
Rebierka si osolíme, okoreníme a dobre votrieme do mäska.
Jablko si očistíme, ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Potom zmiešame s jablčným octom. Pridáme cukor, kečup, nalejeme sójovú omáčku, pridáme koreniny, bylinky a všetko dobre premiešame.
Vznikne nám veľmi chutná marináda, ktorou teraz polejeme mäsko a dobre rozotrieme (asi 1/3 marinády si odložíme na neskôr).
Následne ho prikryjeme potravinárskou fóliou, odložíme do chladničky a necháme marinovať aspoň hodinu, ale ak ho necháte v chladničke cez noc, bude ešte chutnejšie.
Keď sa rebrá dostatočne dlho marinovali, vložíme ich do pekáča, ktorý sme si vystlali alobalom a zabalíme.
Pečieme pri teplote 190 – 200 °C asi 2 hodiny. Potom dáme dolu alobal, ale musíme dať pozor aby sme sa nepopálili horúcou parou.
Ideálne je teraz rebierka vybrať z výpeku a poukladať na rošt. Potrieme ich zvyškom marinády a dáme dopiecť pri 220 °C ešte asi na 57 minút. Keď sú rebierka upečené, môžeme ich servírovať.
Prajeme dobrú chuť!
Video postup: