Výborný recept, ktorý som skúsila, keď piekla kačku asi tretíkrát a musím povedať, že predchádzajúce pokusy vôbec nedopadli podľa mojich predstáv.
Ani nehovorím o tom, že s prípravou bolo pomerne veľa práce a preto sa mi do toho ani veľmi nechcelo, ale recept od profesionálneho kuchára ma utvrdil v tom, že aj pečenie kačky môže byť úplne jednoduché a s perfektným výsledkom.
Odporúčam skúsiť každému, je to naozaj výborné.
Potrebujeme:
Kačka
Soľ
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Rasca
Postup:
Recept je až prekvapivo jednoduchý no chutí naozaj famózne. Určite skúste, ak máte pečenú kačku radi, pchutnáte si.
Kačicu umyjeme, osušíme a posypeme zvonku aj vnútri soľou a rascou.
Položíme prsíčkami nahor do suchého pekáča.
Pekáč zavrieme a vložíme do rúry.
Teplotu nastavíme na 120 ° C (a pečieme 4,5 hodiny bez podlievania a otvárania rúry či pekáča.
Po uplynulej dobe pekáč otvoríme, zvýšim teplotu na 200 ° C a dopečieme ešte asi 20 minút, kvôli chrumkavé kožičke.
Podávame s kapustou, knedľou, alebo inou prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)