Bábovka je jedeným z najobľúbenejších a najčastejšie pripravovaných dezertov. Z času na čas nesmie chýbať v žiadnej domácnosti. Za jej obľubou stojí jednoduchá príprava a predovšetkým vynikajúca chuť, ktorej sa len ťažko odoláva. Ak chcete, aby bola vaša bábovka skutočne vyhlásenou pochúťou, prinášame vám tipy šikovných gazdiniek, ktoré by ste rozhodne mali vyskúšať!
Úžasne nadýchané cesto
Tajomstvom nadýchaného cesta je v tom, že si pri príprave surovín rozdelí práškový cukor na dve polovice. Jednu ušľahajte so žĺtkami a postupne pridá olej, múku a prášok do pečiva. Druhú časť ušľahajte spolu s bielkami na tuhý sneh a snehu vmiešajte aj lyžicu čo najstudenšej vody. Potom sneh opatrne vmiešame do žĺtkovej zmesi.
Krásna vôňa
Formu na pečenie vymastite a vysypte strúhaným kokosom alebo orechmi. Bábovka bude mať krásnu vôňu a bude sa aj jednoduchšie vyklápať s formy.
Formu vložte do chladničky
Ak na vysypanie formy použite tuk a múku, formu najskôr vymastíme tukom, vložíme do chladničky, kým pripravíme cesto a až potom vysypeme múkou.
Trik s mokrou utierkou
V prípade, že sa vám často bábovka ťažko oddeľuje od formy a po vyklopení sa rozmrví, zabaľte po upečení formu do utierky namočenej vo vode. Vyklápanie z formy pôjde jedna radosť!