Vynikajúci a rýchly obed podľa vynikajúceho kulinárskeho kanálu Chutná minútka.
Recept pod názvom Mafiánske zemiaky som vyskúšala už niekoľkokrát, vždy s iným druhom mäsa a zakaždým bol výsledok vynikajúci.
Potrebujeme:
4 kúsky kuracieho, bravčového mäsa, prípadne môžete použiť aj rybie filé
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Zemiaky (asi 2 kúsky)
Soľ
Korenie
Paradajky
1 väčšia cibuľa
Kyslá smotana alebo majonéza
Strúhaný syr
Postup:
Mäso si pod fóliou zľahka naklepeme, ochutíme korením (ak používate korenie s obsahom soli, už netreba dodatočne soliť).
Zemiaky očistíme a nakrájame na hrubšie kolieska.
Ja som zemiaky na pár minút dala do vriacej osolenej vody – asi na 7 minút, kedže som mala naozaj hrubšie kolieska.
Teraz ideme vrstviť na vymastený plech.
Je to veľmi jednoduché.
Na dno uložíme kolieska zemiakov – asi dve kolieska, na kolieska natrieme trochu kyslej smotany alebo majonézy.
Posypeme syrom, pridáme mäso, kolieska cibule, kolieska paradajky.
A nakoniec opäť vrstvu kyslej smotany/majonézy.
Celko nakoniec bohato posypeme strúhaným syrom.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 25-30 minút pri teplote 180 stupňov.
Podávame s čerstvou zeleninou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)