Tieto rebierka podľa receptu z napadovy.blog sú hotovou delikatesou! Fantastická marináda je presne to, čo robí toto mäsko takým chutným.
Potrebujeme:
3 ks bravčových kotliet (asi 400 g bez kostí)
3 ks bravčových rebier (asi 800 g)
soľ a čierne korenie podľa chuti
Na omáčku:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 ČL kečupu
1/2 ČL čili omáčky
30 g cukru
2 PL medu
1 ČL červenej papriky
1 ČL sušeného cesnaku
1/2 ČL čierneho korenia
Postup:
1. Mäso si umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Dochutíme soľou a korením.
2. V miske si vymiešame všetky suroviny na omáčku, kým nevznikne hladká homogénna zmes.
3. Mäso poukladáme do jenského skla alebo do pekáča (podľa veľkosti).
4. Zalejeme ho pripravenou marinádou a dôkladne natrieme. Zakryjeme alobalom.
5. Dáme piecť do predhriatej rúry na 250 °C a pečieme asi 30 minút. Potom znížime teplotu na 200 °C a pečieme asi 60 minút.
6. Na posledných 15 – 20 minút odstránime alobal a dopečieme.
7. Podávame so zemiakovou kašou alebo s inou obľúbenou prílohou.
Prajeme dobrú chuť!